Yeşil ve Mavinin Enfes Buluşması Saros Körfezi’nde Sizleri Bekliyor
Mavinin ve yeşilin bir arada bulunduğu, dünyada kendi kendini temizleyerek berrak kalma özelliğine sahip beş körfezden biri olan Saros Körfezi Gökçetepe Tabiat Parkı’na ev sahipliği yapmaktadır. Karmaşık su altı akıntıları sayesinde denizi her zaman temiz olan Saros Körfezi, başta İstanbul ve çevre illerden gelen gezi severlerin ilk tercihlerinden biri olmaktadır.
Gökçetepe Tabiat Parkı, 2013 yılında hizmete açılarak doğada keyifli ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Sık ormanlık alanları, girintili çıkıntılı koylarıyla burada vakit geçirmek isteyenlere farklı aktivite imkanları sunan Gökçetepe Tabiat Parkı, çevre köylerden gelen organik gıdalarla da sağlıklı bir gün geçirmenize olanak sağlıyor.
Tabiat parkı bünyesinde farklı aktiviteler yapabileceğiniz gibi konaklama noktasında da birçok alternatif sunuyor. Kendi çadırınızla burada konaklayabileceğiniz gibi tabiat parkını işleten işletmenin sunmuş olduğu tente çadır, kıl çadır ve bungalov gibi seçenekleri de tercih edebilirsiniz. Ayrıca Karavanınızla da buraya gelebilir, gönlünüze ve keyfinize uygun bir nokta seçerek ister uzun zamanlı isterseniz de hafta sonu için plan yapabilirsiniz.
Bu arada hızlıca bir parantez açmak gerekirse Gökçetepe Tabiat Parkı videomuz siz iyi gezenler için YouTube kanalımızda hali hazırda mevcut. Dilerseniz buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.
Saros Körfezi kıyısında yer alması nedeniyle deniz imkanlarını da içinde barındıran Gökçetepe Tabiat Parkı’nda denize girebileceğiniz iki farklı alan bulunuyor; bunlardan ilki çakıllardan oluşan sahili ile parka giriş yaptıktan sonra birinci kamp alanı yakınında konumlanırken diğeri ise küçük bir limanı da bulunan kumluk bir sahile sahip olan özellikle karavanla konaklamaya müsait olan alanın sonunda yer alıyor.
Gökçetepe Tabiat Parkı’nda farklı aktiviteler yapabileceğinizden yazımızın başında bahsetmiştik; parka giriş yaptıktan hemen sonra yolun solunda yer alan engelli koşu parkurunda benzersiz bir deneyim yaşayabilir, su sporları, treking, hiking, kamping, zipline, paintball gibi birçok farklı aktivite ile eğlenceli bir gün sizleri bekliyor olacak.
Detaylı bilgi almak ve iletişim için Gökçetepe Tabiat Parkı resmi web sayfasını buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.
Gökçetepe Tabiat Parkı’nın, Orman Bakanlığı’na bağlı olarak özel bir işletme tarafından işletildiğinden bahsetmiştik; peki fiyatlar nasıl? Kısa bir araştırma yaptığımızda iki yıl önceki fiyatlarla kıyaslandığında 2020 yılı için belirlenen fiyatlar yüzde 40 civarında artmış gibi görünüyor.
Gökçetepe Tabiat Parkı Ücret Tarifesi
- Otomobil Giriş Ücreti: 35 TL
- Karavan Giriş Ücreti: 110 TL (Günlük)
- Bungalov Konaklama Ücreti: 750 TL (Günlük)
- Kıl Çadır Konaklama Ücreti: 300 TL (Günlük)
- Tente Çadır Konaklama Ücreti: 200 TL (Günlük)
- Çadır (kendinize ait ise): 75 TL (Günlük)
Güncel konaklama ve giriş ücretleri için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
Gökçetepe Tabiat Parkı’nda Kamp İmkanları Nasıl?
Gökçetepe Tabiat Parkı Kamp yapanlara ne gibi imkanlar sunuyor?
Gökçetepe Tabiat Parkı doğayla iç içe bir gün geçirmek isterseniz siz gezi severlere sunduğu imkanlarla öne çıkarken bu aktivitiye bir adım ileri taşıyarak doğada çadır kurarak konaklamak isteyenlere de güzel bir deneyim sunuyor.
Genel anlamda park içerisinde çadır kurulabilecek alanlar belirlenmiş fakat özellikle bayram tatili gibi yoğun zamanlarda bu alan kavramı kayboluyor ve boş bulduğunuz yere çadırınızı kurabiliyorsunuz. Bu ve bunun gibi durumları denetleyebilecek bir mekanizma yok gibi veya varsa da çok yetersiz. Malum pandemi süreciyle ilgili olarak alan içerisinde çadırların arasında 5 metre mesafe kuralı uygulanıyor; ancak bahsettiğimiz gibi istediğiniz herhangi bir yere de kurmak isterseniz bu size kalmış.
Parkın en önemli özelliği ise alanda birçok noktada elektrik imkanı bulunması olarak göze çarpıyor. Alan içerisinde sıklıkla görebileceğiniz küçük enerji noktaları konumlandırılmış ve ara kablo kullanarak buradan çadırınızı kurduğunuz yere kadar elektrik getirebilirsiniz. Bu şekilde telefon, bilgisayar, batarya şarjı gibi ihtiyaçlarınızı giderebiliyorsunuz. Bu birçok tabiat parkında olmayan bir hizmet ve ücretsiz olarak ziyaretçilere sunuluyor.
***Çadırın yanına buzdolabı koyan gördük; varın gerisini siz düşünün 😊
Alanda bulunan diğer özelliklere değinmek gerekirse, tuvaletler oldukça sık temizleniyor; gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz zira sabun ve kağıt havlu bulunmuyor. Bunları kendiniz tedarik etmek zorundasınız. Bulaşıklarınızı yıkayabileceğiniz bir alan ve duş almak isterseniz duşlarda alanın birkaç farklı noktasında mevcut.
Birçok tabiat parkında olduğu gibi alanda yer ateşi yakmak yasak fakat yine bu kuralı denetleyecek bir mekanizma ne yazık ki yok ve bazı duyarsız insanlar bu kuralı çiğnemekten hiç çekinmiyorlar. Bu da dikkatimizi çeken üzücü bir durum olarak notlarımız arasında yerini alıyor. Saat 22:00’dan sonra ateş yakılmasına ve gürültü yapılmasına da izin verilmediğini söylemekte fayda var. Ateş yakma konusundan bahsetmişken etrafta yakabileceğiniz ufak odun parçaları, kozalak ve bolca çam iğnesi mevcut bunları toplayarak ateşinizi rahatlıkla yakabilirsiniz.
Gökçetepe Tabiat Parkı girişinde alışveriş yapabileceğiniz birçok ufak market mevcut, buralardan hemen hemen ihtiyaçlarınızın yüzde doksanını karşılayabilirsiniz. Denize girmek istiyorsanız deniz malzemeleri de bu marketlerde satılıyor.
Gökçetepe Tabiat Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?
Gökçetepe Tabiat Parkı, Edirne’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Bahçeköy mevkiinde yer almaktadır. Keşan’a vardıktan sonra Erikli, Enez ve Bahçeköy tabelalarını takip ederek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ulaşım noktasında yol genel olarak asfalt olduğu için binek otomobille buraya geliyorsanız, hiçbir sorun yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Gökçetepe Tabiat Parkı’na İstanbul’dan geliyorsanız 3-3,5 saatlik bir yolculuk yapmanız ve 270 Km lik bir mesafe kat etmeniz gerekiyor.
Aşağıda İstanbul’dan buraya gelmek isteyenler için Google Maps yol tarifini bulabilirsiniz; görsele tıklayarak hızlıca yol tarifine ulaşabilirsiniz.

Gökçetepe Hakkında Hızlı Notlar:
- Kumsalda şezlong bulunmuyor ancak şemsiye mevcut
- Denize girerken kullanmak için deniz ayakkabısıyla girin
- Elektrik kullanmak istiyorsanız en az 15 mt. Lik bir kabloya ihtiyacınız var
- Yanınıza sinek kovucu almayı unutmayın
- Park girişinde market, kasap mevcut her şeyi yüklenip gelmenize gerek yok
- Kafa lambası veya aydınlatma getirmeyi unutmayın
- Yaz döneminde birçok yerde olduğu gibi kalabalık olacağından hafta içi günleri tercih etmeniz yararınıza olacaktır.
- Ve son olarak pandemi sürecinde maskenizi doğru bir şekilde takmayı ve sosyal mesafenizi korumayı unutmayın.
Gökçetepe Tabiat Parkı hakkında sizler için derlediğimiz blog yazısının sonuna geldik. Yazının başında belirtiğimiz gibi Gökçetepe videosu YouTube kanalımızda yayında dilerseniz buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.